Український борець греко-римського стилю, чемпіон світу і Європи, срібний призер Олімпіади в Ріо 25-річний Жан Беленюк на персональній сторінці в Facebook розповів про те, що німецьке посольство двічі відмовило йому у візі.


Борець, якого було визнано кращим спортсменом України 2015 року, в Німеччині виступає у складі одного з місцевих клубів.


«Європа вже зовсім близько! — написав борець. — До безвізового режиму нас просять потерпіти чергові кілька тижнів, але одержання цієї візи для українців дедалі більше нагадує тривалий квест із найчастіше принизливою розв’язкою. Поки ми чекаємо відкритих кордонів із Європою, я вдруге одержую відмову від посольства ФРН у відкритті візи!


Перший раз причиною вказали те, що «незрозуміло, за які кошти я проживатиму в Німеччині» — мовляв, моя зарплата замала. Вдруге, при подачі на шенгенську візу, в офіційному документі про відмову зазначено: «Надана інформація щодо цілей і умов запланованого перебування не була переконливою». Либонь, виступ за німецький борцівський клуб не є вагомою причиною туди їхати... От і все ставлення насправді! Ні мої регалії, ні те, що в мене в паспорті з десяток шенгенських віз, ні те, що я об’їздив майже всі континенти, німецьке посольство зовсім не цікавить... Що тоді говорити про інших. Піду подавати апеляцію, адже ми просто так не здамося!».