Ще один виш Луганщини повернувся на свою територію. Весь цей час Луганський університет внутрішніх справ був у Сумській області, розмістившись у старих казармах, і ось нарешті отримав власний дім. За ці два роки колектив пройшов сурові випробування, але зберіг свій кістяк, ядро професорсько-викладацького складу, а головне не зрадив присязі на вірність Україні.

 

З нагоди відкриття університету, який нині базуватиметься у Сєверодонецьку, на Луганщину прибув міністр внутрішніх справ України Арсен АВАКОВ. Виступаючи перед курсантами та викладачами вишу (на знімку), від підкреслив, що у країні є великий дефіцит поліцейських кадрів. Зокрема, лише в області не вистачає понад тисячу поліцейських, отже, Луганський університет внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка повинен стати кузнею таких кадрів. І у цьому, на думку міністра, йому мають допомогти Київський та Харківський університети внутрішніх справ, ректори яких також були присутні на урочистостях.

 

Фото прес-служби
Луганської ОДА.

 

Говорячи про важливість повернення вишу на свою територію, голова Луганської ОДА Юрій ГАРБУЗ запропонував створити на базі університету поліцейську академію, яка займатиметься фаховою підготовкою патрульних, слідчих та оперативників. "У нас сьогодні є унікальний шанс -- створити новий майданчик, де навчатимуться і виховуватимуться кращі поліцейські", -- вважає очільник області. Арсен Аваков підтримав цю пропозицію.

 

Цього дня у Сєверодонецьку відбулась ще одна важлива подія -- передача луганській поліції машин."Враховуючи особливий характер задач, які стоять перед Донецькою та Луганською областями, ми надаємо пріоритет у технічному оснащенню саме цим регіонам", -- зазначив очільник МВС України.

 

Арсен Аваков анонсував урядову Програму боротьби зі злочинністю і бандитизмом. У її рамках луганські "копи" отримали 34 новенькі машини "Рено Дастер". За словами міністра, через складну криміногенну ситуацію процес технічного оснащення почато саме з Луганщини. "Оновлений автопарк луганської поліції допоможе підтримувати правопорядок на території області", -- наголосив Юрій Гарбуз.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України