Ще один виш Луганщини повернувся на свою територію. До цього часу Луганський університет внутрішніх справ перебував у Сумській області, розмістившись у старих казармах, і ось, нарешті, отримав власний дім. За ці два роки колектив пройшов серйозні випробування, але зберіг свій кістяк, ядро професорсько-викладацького складу, а головне — присягу на вірність Україні.

З нагоди відкриття університету, який нині базуватиметься у Сєверодонецьку, на Луганщину прибув міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Виступаючи перед курсантами та викладачами вишу (на знімку), він підкреслив, що у країні є великий дефіцит поліцейських кадрів. Зокрема, лише в області не вистачає понад тисячу поліцейських, отже, Луганський університет внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка повинен стати кузнею таких кадрів. І у цьому, на думку міністра, йому мають допомогти Київський та Харківський університети внутрішніх справ, ректори яких також були присутніми на урочистостях.
Говорячи про важливість повернення вишу на свою територію, керівник Луганської ОДА Юрій Гарбуз запропонував створити на базі університету Поліцейську академію, яка займатиметься фаховою підготовкою патрульних, слідчих та оперативників. «У нас сьогодні є унікальний шанс — створити новий майданчик, де навчатимуться і виховуватимуться кращі поліцейські», — вважає очільник області. Арсен Аваков підтримав цю пропозицію.
У цей день у Сєверодонецьку відбулась ще одна важлива подія — передача місцевій поліції машин. «Враховуючи особливий характер завдань, які стоять перед Донецькою та Луганською областями, ми надаємо пріоритет у технічному оснащенні саме цим регіонам», — зазначив очільник МВС України. Також він анонсував урядову Програму боротьби зі злочинністю і бандитизмом. У рамках цієї програми луганські «копи» отримали 34 новенькі машини «Рено Дастер».

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА.