Перемир’я на Донбасі так і не дочекалися. Останню добу (станом на 23.09) ворог понад 20 разів обстрілював наших військових. Зокрема, потужний мінометний обстріл зафіксовано на Луганщині. Окупанти випустили півсотні снарядів по Новозванівці та Новоолександрівці у Попаснянському районі. Неспокійно було й на донецькому напрямку. Зокрема, терористи вели вогонь із мінометів, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї у районі Авдіївки, Новоселівки Другої, Зайцевого та Новгородського.

Про те, що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — маріупольський напрямок): «Ситуація під контролем. Орки важку зброю не використовують. Зранку вони обстріляли наш опорний пункт зі стрілецької зброї. Знову активізувалися снайпери. Однак у нас чіткий наказ — на провокації не відповідати. Обладнуємо свої позиції і готуємося до найгіршого. У підрозділі всі живі й здорові».
Як повідомив учора ЗМІ керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, вступна частина  документу (про розведення сил. — Ред.) уже надійшла, але розпочати виконання домовленостей на цей момент важко через обстріли бойовиків. «Ми можемо це зробити тільки після того, як буде встановлений режим тиші. З нашої сторони вживають заходів відповідно до Мінських угод, але, на жаль, сьогодні було 5 обстрілів по наших позиціях зі стрілецької зброї, і вночі зайшла ДРГ. Був серйозний бій, але ДРГ ми відбили. Тому сьогодні говорити про відведення наших військ ще не доводиться», — заявив він.
За інформацією ГУР Міноборони, РФ продовжує постачати озброєння бойовикам. «У Торез прибуло 15 танків (п’ять — Т-80, десять — Т-72) та вантажні автомобілі. В Шахтарськ — 18 вантажних автомобілів з боєприпасами», — повідомили в прес-службі силового відомства.