Центральна виборча комісія зареєструвала ще одинадцять пакетів документів про проведення виборів в об’єднаних територіальних громадах на Вінниччині.

За інформацією першого заступника голови Вінницької облдержадміністрації Андрія Гижка, такі вибори можуть відбутися наприкінці листопада. «Ми констатуємо факт суттєвої активізації процесу об’єднання громад, — каже він. — Крига скресла після того, як дві перші об’єднані громади, що були створені у минулому році, отримали суттєві кошти на розвиток своїх територій. Крім уже переданих до ЦВК документів на оголошення виборів у 11 громадах, ще в 17 місцевих радах оголосили про об’єднання з сусідами. Звернулися до облдержадміністрації з проханням надати висновки про підтвердження нових громад і підготувати документи для ЦВК про оголошення виборів».

Як уточнив посадовець, 17 звернень від місцевих громад надійшли протягом одного тижня. Зокрема, про створення об’єднаної громади оголосила Томашпільська селищна рада. Селище об’єдналося з сусідніми селами Горишківка, Нетребівка та Ракова.

— Того самого дня, як прийняли рішення про створення нової громади, томашпільський селищний голова Валерій Немировський спрямував подання до облдержадміністрації про прийняття необхідного рішення. Це свідчить про те, що керівники громад поспішають з об’єднанням, не мають наміру дарма втрачати час. Адже одна з переваг нових структур — їх додаткове фінансування.

Дотепер на Вінниччині вибори відбулися тільки в чотирьох громадах: дві об’єдналися у минулому році, стільки ж — у нинішньому.

Вінницька область.