Президент України Петро Порошенко не вважає президента Росії сильним лідером, оскільки той не дотримується даного слова. Про це глава держави заявив в інтерв’ю телеканалу CNN. «Якщо ви про щось домовилися з Путіним —це нічого не означає. Тому що він не дотримується свого слова. І це не характеристика сильного лідера. Сильний лідер — це відповідальність. Сильний лідер — це позитивні перспективи для країни. Сильний лідер — це дотримуватися слова. Це впроваджувати реформи та покращувати життя народу.

І я бажаю Путіну стати сильним лідером у всіх цих значеннях», — прокоментував Петро Порошенко.

Він також сказав, що всіх євроскептиків в ЄС підтримує Москва: «Росія вважає, що ЄС — велика загроза для неї. Всі євроскептики отримують потужну підтримку, не обов’язково фінансову, з РФ».

Також Президент України в інтерв’ю телеканалу CNN заявив, що риторика Кремля у світі спрямована на заперечення дій, які підтверджує міжнародна спільнота. «Росія просто живе в паралельному всесвіті. Брехня — це козир Путіна. Такий тип поведінки робить майже неможливим або дуже ускладнює проведення переговорів з ним», — сказав П. Порошенко.

Окрім того, український лідер наголосив, що обстріл гуманітарного конвою у Сирії, про непричетність до якого заявляє Кремль, нагадав йому обстріл житлових кварталів Краматорська в Донецькій області минулого року.

Глава Українського держави висловився і щодо слів кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про можливе визнання Криму російським. «Це частина передвиборної риторики. Майбутній президент не залежно від того, хто ним буде, буде дуже відповідальною людиною», — заявив Порошенко і додав, що не зміг зустрітися з Трампом у Нью-Йорку через щільні графіки.

Водночас він зауважив, що був «приємно здивований» обізнаністю кандидата в президенти США Гілларі Клінтон щодо ситуації в Україні: «Вона дуже добре обізнана, зокрема, про останні зміни в Україні. Це мене приємно здивувало».

Нагадаємо, що минулого тижня П. Порошенко відвідав США, де взяв участь у засіданні 71-ї Генасамблеї ООН і виступив на загальних дебатах.