У Бутівській середній школі, що на Старобільщині Луганської області, відкрили пам’ятну дошку на честь земляка, героя АТО Івана Куліша. Він загинув, захищаючи рідну землю від російських загарбників.


Іван був учасником Майдану й урятував не одне життя, витягаючи поранених із-під вогню. Після Революції Гідності Іван Куліш повернувся додому на Старобільщину. Тут він також виявляв активну позицію стосовно збереження єдиної України, а коли на Луганщині почалися бойові дії, у числі перших став добровольцем 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Чергував на блокпостах стратегічних напрямків оборони, брав участь у розвідувальних операціях, розмінуванні й охороні мостів, визволяв місто Щастя. 27 липня 2014 року боєць Куліш одержав завдання з розмінування мосту в селі Георгієвка, що в Лутугинському районі. Коли завдання було виконано, з лісосмуги бойовики «ЛНР» відкрили вогонь. У тому бою загинули Іван Куліш і 12 бійців «Айдару». За тиждень до смерті Івану виповнилося 50 років.


У шкільному краєзнавчому музеї учні відкрили експозицію, присвячену герою-односельцю, а на будівлі школи, в якій вчився герой АТО, тепер встановили меморіальну дошку. У мітингу взяли участь школярі й учителі Бутівської середньої школи, побратими Івана Куліша з 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», родичі, друзі та знайомі.


Вл. інф.