З метою налагодження зв’язків з областю та місцевими університетами, зокрема, до Івано-Франківська завітав фахівець з економічних питань в системі державного управління, доцент японського університету Кобе Гакуін українознавець Йошіхіко Окабе (на знімку).

Під час його зустрічі з головою обласної ради Олександром Сичем було обговорено можливості реалізації проектів на рівні Прикарпаття та регіонів Японії. Як розповіла присутня на зустрічі заступник начальника відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату облради Наталія Гасюк, сьогодні від області готується низка проектів на програму «Кусаноне» Посольства Японії в Україні з метою вирішення першочергових проблем початкової школи.
У свою чергу, Йошіхіко Окабе розповів, що вперше завітав на Прикарпаття і сподівається «знайти можливості академічної співпраці з івано-франківськими університетами». Йдеться про програми обміну студентів. За словами японського науковця, уже наступного року він планує приїхати в Україну зі студентами свого університету.

Івано-Франківська область.

Фото надане прес-службою обласної ради.