Ватажки луганських терористів починають «зачищати» окуповану територію від своїх же спільників. Уже ліквідовані колишній голова «ради міністрів» так званої ЛНР Геннадій Ципкалов і «екс-міністр охорони здоров’я» Лариса Айрапетян. Така само доля може спіткати й начальника штабу «народної міліції ЛНР» Віталія Кисельова та колишнього «главу МВС ЛНР» Ігоря Корнета, затриманих напередодні своїми ж за «держзраду». А екс-спікер «парламенту ЛНР» Олексій Карякін, який утік від чорної мітки з квазіреспубліки, був затриманий ФСБ Ростовської області.

 

На тлі такого відстрілу курчат восени в проросійських бойовиків почалася паніка. Серед них поширюються чутки, що нібито існує якийсь таємний договір між Росією й Заходом. Мовляв, перед тим, як будуть виконані всі основні пункти «Мінська-2» (а це як мінімум контроль України над окупованою територією й держкордоном) більшість лідерів «Новоросії» вищої й середньої ланки повинні бути знищені. Замовлення виходить із Кремля — добре обізнаних свідків злочинів РФ на Донбасі має залишитися якомога менше. І арешт Карякіна тільки підігрів чутки про те, що сепаратистів «зливають»  передусім самі росіяни...


Тому не всі наважуються тікати до РФ. Як повідомили «Голосу України» у прес-службі управління СБУ в Луганській області, в одному зі спальних районів Києва затримали ватажка незаконного «козачого» збройного формування «Рим». Це угруповання діяло в Довжанську (колишній Свердловськ), в 2014—2015 роках тероризувало місцеве населення, займалося грабежами, контрабандою вугілля та зброї. За даними СБУ, затриманий бойовик брав особисту участь у злочинних діях: відбирав у людей автомобілі та інше майно, грабував офіси... Разом із лідером банди Олександром Гайдеєм (позивний «Рим») він переправляв «віджаті» авто на територію, підконтрольну українській владі. Тут їх продавали, а гроші йшли на фінансування сепаратистських банд.