На Вінниччині на шести працюючих цукрозаводах уже виробили 110 тисяч тонн солодких кристалів з буряків нового врожаю. «Нинішній урожай цукристих майже повністю переробляють «з коліс», — наголосили в обласній асоціації «Поділляцукор». — Із 800 тисяч тонн викопаних коренів на переробку доставили 750 тисяч. Такий метод дає можливість максимально зберегти вміст цукру, бо корені не в’януть у кагатах, відповідно, забезпечити кращий результат».
До речі, корінці нинішнього року з високим показником цукристості — 17—18 відсотків. Середня врожайність буряків — 490 центнерів з гектара, це майже на сто центнерів більше, ніж торік. За прогнозами фахівців, вінницькі цукровари планують отримати понад 400 тисяч тонн солодких кристалів, торік виробили 320 тисяч тонн, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.
112
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Законопроєкт щодо пріоритетного права деяким категоріям ВПО на отримання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна рекомендовано прийняти в цілому 58
-
217 листопада — Міжнародний день студентів 50
-
3Відстрочка для колишніх цивільних заручників: Омбудсман закликає внести зміни до законодавства 49
-
4Україна вже змінила хід історії 46
-
5З офіційної фейсбук-сторінки Спікера українського Парламенту Руслана Стефанчука 43