На Вінниччині на шести працюючих цукрозаводах уже виробили 110 тисяч тонн солодких кристалів з буряків нового врожаю. «Нинішній урожай цукристих майже повністю переробляють «з коліс», — наголосили в обласній асоціації «Поділляцукор». — Із 800 тисяч тонн викопаних коренів на переробку доставили 750 тисяч. Такий метод дає можливість максимально зберегти вміст цукру, бо корені не в’януть у кагатах, відповідно, забезпечити кращий результат».
До речі, корінці нинішнього року з високим показником цукристості — 17—18 відсотків. Середня врожайність буряків — 490 центнерів з гектара, це майже на сто центнерів більше, ніж торік. За прогнозами фахівців, вінницькі цукровари планують отримати понад 400 тисяч тонн солодких кристалів, торік виробили 320 тисяч тонн, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.
109
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1День Німецької єдності — національне свято Федеративної Республіки Німеччина 139
-
2Комітет з питань молоді і спорту розглянув законопроєкт про Державний бюджет України на 2025 рік та надіслав свої пропозиції до Комітету з питань бюджету 88
-
3Сьогодні — День незалежності Туркменистану 77
-
4Руслан Стефанчук взяв участь у заходах до 190-річчя Київського національного університету імені Тараса Шевченка 77
-
5Комітет з питань прав людини рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроєкт про статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією російської федерації проти України, та невідкладні проміжні репарації 75