На Вінниччині на шести працюючих цукрозаводах уже виробили 110 тисяч тонн солодких кристалів з буряків нового врожаю. «Нинішній урожай цукристих майже повністю переробляють «з коліс», — наголосили в обласній асоціації «Поділляцукор». — Із 800 тисяч тонн викопаних коренів на переробку доставили 750 тисяч. Такий метод дає можливість максимально зберегти вміст цукру, бо корені не в’януть у кагатах, відповідно, забезпечити кращий результат».
До речі, корінці нинішнього року з високим показником цукристості — 17—18 відсотків. Середня врожайність буряків — 490 центнерів з гектара, це майже на сто центнерів більше, ніж торік. За прогнозами фахівців, вінницькі цукровари планують отримати понад 400 тисяч тонн солодких кристалів, торік виробили 320 тисяч тонн, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.
112
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Відбулася презентація Стратегії Головного слідчого управління «Управління розслідуванням міжнародних злочинів, скоєних в контексті збройного конфлікту» 86
-
2Верховна Рада України вдячна Нідерландам за вагому військову та гуманітарну підтримку України 64
-
3Комітет з питань економічного розвитку відстежує використання на практиці інструментів підтримки індустріальних парків 63
-
4Освітній семінар на Роменщині 59
-
5Експортні досягнення України та прогноз правил гри на ринку ЄС 59