На Вінниччині на шести працюючих цукрозаводах уже виробили 110 тисяч тонн солодких кристалів з буряків нового врожаю. «Нинішній урожай цукристих майже повністю переробляють «з коліс», — наголосили в обласній асоціації «Поділляцукор». — Із 800 тисяч тонн викопаних коренів на переробку доставили 750 тисяч. Такий метод дає можливість максимально зберегти вміст цукру, бо корені не в’януть у кагатах, відповідно, забезпечити кращий результат».
До речі, корінці нинішнього року з високим показником цукристості — 17—18 відсотків. Середня врожайність буряків — 490 центнерів з гектара, це майже на сто центнерів більше, ніж торік. За прогнозами фахівців, вінницькі цукровари планують отримати понад 400 тисяч тонн солодких кристалів, торік виробили 320 тисяч тонн, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.
113

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Комітет з питань правової політики розглянув низку законопроєктів 83
-
2Законопроєкт щодо відпусток для спортсменів рекомендують прийняти у другому читанні 80
-
31 березня відбулася індексація пенсій для понад 10 мільйонів українців 60
-
4щодо збереження спеціальності «Захист і карантин рослин» 57
-
5Культурна дипломатія має тривати 55