А влада столиці — звільнити від гаражів землю для нової дороги

Учора в Києві відбувся пікет мешканців столиці, протестувальників проти незаконних будівництв у місті. Перед входом до будівлі Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю зібралися активісти з різних районів міста, де, на їхню думку, відбувається незаконне будівництво — біля станції «Героїв Дніпра», вулиць Вербицького, 1, Саксаганського, 133-б, Коперника, 7 та інших, щоб вказати на грубі порушення прав городян, які відбуваються після підписання чиновниками дозволів на будівництво. Пікетувальники тримали плакати «ДАБК теж у меморандумі із забудовниками чи служить закону?» і вимагали скасувати видані раніше дозволи на будівництво на всіх спірних майданчиках міста.
Тим часом у столиці ще на один конфлікт стало більше. На вулиці Народного ополчення, 22-а днями виконавча служба Солом’янського райуправління юстиції після рішення суду примусово почала звільнення ділянки землі від автостоянки. Господарський суд міста зобов’язав товариство автолюбителів «Стоянка 17» звільнити територію, якою пройде автодорога від проспекту Валерія Лобановського (у районі перетину з вулицею Кіровоградською) до аеропорту «Київ» (Жуляни). Рішення прокласти дорогу ухвалили у 2010 році. На залагоджування майнових спорів при звільненні землі, де пройде траса, пішло сім років. Частину дороги прокладено, а повністю здати її в експлуатацію мають 2017 року.
Нагадаємо, нова дорога є частиною великого проекту зі створення південно-західного дорожнього півкільця навколо Києва і допоможе розвантажити Велику кільцеву, оскільки з’єднає проспект Академіка Палладіна зі Столичним шосе.
Заступник голови столичної міськдержадміністрації Олександр Спасибко попередив, що всі дії власників гаражів із товариства «Стоянка 17» з блокування доступу на виділену для дорожнього будівництва територію є незаконними. Вони також не мають права перешкоджати виконавчій службі звільняти ділянку від будов.

Вл. інф.