На базі факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося засідання круглого столу на тему: «Робота спеціалістів зі зв’язків з громадськістю армій США та Канади в демократичному суспільстві» (на знімку). Захід для студентів 1—3 курсів було організовано представниками Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України за участі американських та канадських спеціалістів зі зв’язків з громадськістю, професорсько-викладацького складу.

Як зазначив завідувач кафедри теорії і практики журналістики професор, доктор історичних наук Іван Крупський, такі зустрічі є важливими, адже дають можливість молодому поколінню представників «четвертої влади» сформувати певну базу знань щодо взаємодії із представниками армійських прес-служб.
Офіцери зі зв’язків з громадськістю капітан ЗС США Скотт Кун та капітан ЗС Канади Дерек Рейд розповіли студентам про свою роботу та поділилися власним досвідом щодо співпраці з представниками ЗМІ. Детально поінформували про підготовку інформацій та шляхи їх розповсюдження, акцентували увагу на тому, що в їхніх арміях не забороняється солдатам спілкуватися з пресою, це навіть заохочується.

Віталій ІВАНОВ, підполковник.

Фото автора.