Таке переконання висловив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook. «Міжнародне слідство однозначно встановило: MH17 збито з підконтрольної російським бойовикам території з установки «Бук», привезеної з Росії. І цю установку після скоєння злочину спробували заховати на території Російської Федерації», — йдеться в повідомленні.

Міжнародне правосуддя працює, можливо, не так швидко, як нам хотілося б, зауважив очільник законодавчого органу. Але крок за кроком ми наближаємося до того моменту, коли буде названо конкретні імена вбивць, каже він і додає: «Весь світ давно знає ім’я і прізвище головного злочинця».

«Це той, хто давав наказ російським ордам окупувати Крим, — стверджує А. Парубій. — Це той, хто віддавав наказ з території Росії бити «градами» по українських солдатах.

Це той, хто дав наказ 40-тисячному російському військовому контингенту вторгнутися в Україну. Це — Владімір Путін».

На думку очільника парламенту, Гаагу як місце проведення прес-конференції міжнародні слідчі обрали недаремно. Бо саме Міжнародний кримінальний суд у Гаазі виносить вироки міжнародним злочинцям. «Вирок буде, — підсумовує своє повідомлення Голова Верховної Ради, — хоч би за якими високими кремлівськими стінами ховалися вбивці».