Представники Національної гвардії Іллінойсу (CША) провели з військовослужбовцями командування Литовсько-Польсько-Української бригади двотижневий семінар з питань процесу прийняття рішення на проведення військової операції, так званий Mіlіtary Decіsіon Makіng Process.

Американські експерти на чолі з полковником Грегорі Ота розповіли про планування і проведення успішних операцій з кризового реагування. Перший тиждень офіцери і контрактники багатонаціональної бригади обговорювали теоретичні питання. А вже цього тижня на території батальйону забезпечення учасники розгорнули командний пункт, де відпрацювали фазу підготовки до виконання місії.
— Ми поділилися з учасниками баченням армії США процесу прийняття рішень. Для правдоподібності використали реалістичний сценарій, де не залишили поза увагою жодної деталі. Під час цього семінару особовий склад ЛитПолУкрбриг навчався у нас, а офіцери Національної гвардії Іллінойсу переймали живий досвід колег з Литви, Польщі, України, — заявив полковник Грегорі Ота.
За словами полковника Зенона Бжушко, командира Литовсько-Польсько-Української бригади, цей семінар став плідним внеском у підвищення професіоналізму, удосконалення умінь і набуття єдиного бачення виконання завдань підпорядкованим особовим складом.

Олександр ГАЙН, офіцер із зв’язків з громадськістю LІTPOLURKBRІG.

 

 

 

На знімку: під час семінару.

Фото автора.