Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 2-й тур. 28 вересня.
Група A. «Арсенал» (Англія, Лондон) — «Базель» (Швейцарія). 2:0. «Лудогорець» (Болгарія, Разград) — ПСЖ (Франція, Париж). 1:3. ПСЖ — 4, «Арсенал» — 4, «Лудогорець» — 1, «Базель» — 1.

***

Група B. «Наполі» (Італія) — «Бенфіка» (Португалія). 4:2 (Гамшик, 20, Мертенс, 51, 58, Мілік, 54 (п) — Гедеш, 70, Сальвіо, 86).
«Бешикташ» (Туреччина, Стамбул) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:1. Голи: Куарежма, 29, Циганков, 65.
«Бешикташ»: Фабрі, Бек, Марсело, Тошич, Еркін, Арслан (Інлер, 77), Гатчінсон, Куарежма, Таліска, Адріано (Тосун, 68), Абубакар (Фрей, 85). Тренер — Шенол Гюнеш.
«Динамо»: Рудько, Морозюк, Хачеріді, Віда, Антунеш, Гармаш, Рибалка, Ярмоленко, Буяльський (Корзун, 22), Гонсалес (Циганков, 62), Мораес (Гладкий, 78). Тренер — Сергій Ребров.
Рефері — Фелікс Цвайєр (Німеччина).
Стамбул. «Бешикташ-Арена». 33 938 глядачів. 20 градусів.

***

Група C. «Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг) — «Барселона» (Іспанія). 1:2. «Селтік» (Шотландія, Глазго) — «Манчестер Сіті» (Англія). 3:3. «Барселона» — 6, «Манчестер Сіті» — 4, «Селтік» — 1, «Боруссія» — 0.
Група D. «Атлетико» (Іспанія, Мадрид) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 1:0. «Ростов» (РФ) — ПСВ (Нідерланди, Ейндговен). 2:2. «Атлетико» — 6, «Баварія» — 3, ПСВ — 1, «Ростов» — 1.

***

Останнім часом «Бешикташ» скрізь — і на внутрішній, і на міжнародній арені — проводив два різні за якістю тайми.
Якщо до перерви в зустрічі з київським «Динамо» стамбульці мали вигляд кращий за суперника, зіграли з перевагою й не дозволяли чогось путнього підопічним Сергія Реброва в атаці, то у другому таймі соліднішим був уже наш чемпіон. Прикро, але в першій половині кияни не завдали жодного удару навіть у напрямку воріт господарів.

«Бешикташ» повів у рахунку після того, як Куарежма блискуче виконав штрафний. А м’яч у відповідь гості забили через двадцять хвилин після перерви: господарі під час виконання динамівцями штрафного не встежили на дальній стійці юного Циганкова (на знімку ліворуч), котрий тільки вийшов на заміну. Фактично першим дотиком до м’яча Віктор досяг мети.
Протягом часу, котрий залишився до фінального свистка, ближче до гола були гості, які на 87-й хвилині повинні були виривати перемогу. Але Ярмоленко не зумів реалізувати чистий вихід один на один. «Динамо» здобуло перший заліковий бал. Боротьба за друге місце в цьому квартеті очікується дуже запеклою.

***

Сергій Ребров:
— Кожне очко в Лізі чемпіонів — дуже важливе. У першому таймі нам було дуже важко. Вдячний хлопцям, що змогли в другому таймі виявити свої кращі якості. Для багатьох молодих виконавців це величезний досвід. Певен, з кожним матчем ми матимемо кращий вигляд.
— Чи задоволені ви результатом матчу?
— Я задоволений нічиєю з таким сильним суперником. «Бешикташ» — дуже серйозна команда. На цьому стадіоні грати дуже важко будь-кому.
— Чому було два різні тайми у виконанні «Динамо»?
— У першому «Бешикташ» діяв агресивно. Забивши м’яч, суперник заспокоївся, чим ми змогли скористатися в другій половині поєдинку. Ми грали на виїзді, і дуже непросто добути очки в такому важкому протистоянні.
— Як вам атмосфера на стадіоні?
— Вона мені добре знайома ще з тих часів, коли я грав за стамбульський «Фенербахче». У мене навіть кидали каміння, коли я вийшов на розминку. Сьогодні, слава Богу, такого не сталося. Атмосфера була чудовою.
— Прокоментуйте дії Рудька?
— Даємо шанс усім футболістам, але надто молоді. Сподіваюся, згодом вони зможуть його виправдати. Головне — ретельно працювати.
— Порівняйте два перші матчі. З ким було складніше грати: з «Наполі» чи «Бешикташем»?
— Це дві різні команди, які сповідують притаманний тільки їм футбол. У «Наполі» божевільна інтенсивність гри. «Бешикташу» притаманний атлетичний стиль. До того ж він має таку шалену підтримку вболівальників. Сподіваюся, що ці два матчі будуть величезним досвідом для наших молодих гравців. Я у них дуже вірю.

Фото uefa.com