Національна бібліотека України для дітей 2 жовтня влаштовує родинне свято у форматі літературного балу. Захід приурочено до професійного свята — Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначають сьогодні.
«На відвідувачів чекають у костюмах літературних персонажів та з літературними фантами-загадками від свого книжкового героя, які й будуть вхідним квитком на свято. Читачів зустрічатимуть бібліотечні Дворецькі, які вручатимуть кожному програму балу та виголошуватимуть книжковий титул гостя», — йдеться у повідомленні прес-служби Мінкультури.
Бал обіцяє бути з усіма атрибутами: Королевою, Церемоніймейстером, струнним квартетом та іншими розвагами. Маленьким гостям запропонують салонну гру у літературні фанти. Окрім цього, відвідувачі зможуть завітати до Лабораторії бібліотечного Алхіміка, Цирюльні, Аптеки, де лікують книжками, поспілкуватися з Радниками бібліотеки. Працюватиме також Детективна Агенція, де розшукуватимуть колишніх читачів бібліотеки та бібліотечні династії, щоб запросити їх на окремий раут з нагоди 50-річчя бібліотеки в наступному році.
Завершиться родинне свято літературними прийомами в гостях у різних книжкових персонажів.