Ініційована «Народним фронтом» заява щодо невизнання легітимності виборів до Держдуми Російської Федерації допомагає привернути міжнародну увагу до злочинів окупантів. Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Сташук.

Постанова сприятиме міжнародним зусиллям щодо розширення санкцій проти РФ і невійськового тиску на Кремль.

«Це політичний та міжнародно-правовий тиск на агресора. Адже так звані вибори відбулися з серйозними порушеннями українського і міжнародного законодавства. Це означає, що 229 депутатів не є легітимними і, теоретично, Центрвиборчком РФ має терміново ухвалити рішення про перерахунок голосів, щоб кожен голос в окупованих АР Крим і Севастополі не був врахований», — зазначив депутат.

Також він додав, усі цивілізовані країни мають підтримати Україну і підтвердити, що наступна Дума буде цілком нелегітимною.

«Заява також створює прецедент для інших держав. Ми усі маємо розуміти, що з агресором не може бути компромісів, тут потрібен лише колективний тиск. Крим є так само окупованим, як і території так званих «ДНР» і «ЛНР». Вони мають однаковий економічний та правовий статус «тимчасово окупованих територій», і питання Криму не повинно вирішуватися окремо від Донбасу», — резюмував Віталій Сташук.