Парламент є форпостом боротьби з корупцією. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Бачимо, що кругова порука нової системи чинить неймовірний опір, але, незважаючи на це, ми крок за кроком вичавлюємо корупцію з країни, в тому числі і суддів. Я сьогодні доклав всіх зусиль, аби вийти на результативне голосування. Щоб всі судді, які ухвалювали злочинне рішення проти Майдану, проти України, були позбавлені повноважень. Я попередив народних депутатів, що ставитиму питання про звільнення представників Феміди доти, поки не вийдемо на результативне голосування. Мало того, якщо цього не буде, доведеться опублікувати списки відсутніх народних обранців. Я хочу віддати належне парламентаріям, адже вони змогли зібратися на позачергову сесію», — сказав Голова Верховної Ради.

За його словами, на розгляд парламенту було винесено 33 постанови і звільнено 29 суддів. По всім тим, хто мав злочини проти Майдану, рішення було позитивним. Серед них Ігор Кожухов та Алла Домарацька. А також суддя Печерського суду Світлана Волкова, яка відома тим, що звільнила з-під варти колишнього командира спецроти «Беркут» Дмитра Сидоренка. Через це рішення суду він зміг покинути межі України. Ця людина небезпідставно підозрюється в тому, що давала накази і безпосередньо розстрілювала наших хлопців 20 лютого 2014 року на Інститутській.

Андрій Парубій підкреслив: саме через такі рішення сьогодні маємо величезну недовіру до всієї системи влади. Незважаючи на емоційну дискусію в залі, Верховна Рада ще раз продемонструвала свою здатність і готовність боротися з корупційними діями.

«Ведення позачергової сесії було таким, яким могло бути в існуючих умовах. Можуть бути докори з приводу того, що ставив подання багато разів на голосування. Але є питання, стосовно яких можна йти на компроміс, а є такі, з котрих не може бути жодного компромісу, і жодні процедурні моменти не можуть мене зупиняти, коли йдеться про корупціонерів, злочинців», — наголосив Андрій Парубій.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.