Шановні друзі!

Щиро вітаю з 70-річчям вашого уславленого закладу.

У мальовничій долині річки Уж, там, де починається найдовша в Європі липова алея, на набережній Незалежності в грудні далекого 1944-го було відкрито школу з українською мовою навчання. Відтоді тут отримали якісну освіту, знання декількох мов майже п’ять тисяч ужгородців, серед яких — понад тисяча золотих і срібних медалістів.

Вагомим результатом роботи педагогічного колективу гімназії з обдарованими учнями є численні перемоги на всеукраїнських учнівських олімпіадах, конкурсах науково-дослідних робіт Малої академії наук.

Не зупиняючись на досягнутому, ваш професійний колектив щоденною працею створює ефективні умови для формування ключових компетентностей учнів, їхньої творчої самореалізації, розвитку здібностей. Освітній процес у гімназії побудований на інноваційних технологіях, багаторічному досвіді партнерських відносин з іншими навчальними закладами України, близького та далекого зарубіжжя. Адже девіз закладу — слова геніального Тараса Шевченка: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».

Від усього серця бажаю вашому колективу міцного здоров’я на довгі роки, наснаги у праці, щастя, добра і достатку, невичерпної енергії, нових досягнень у вашій благородній просвітницькій справі.

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.