Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, відкриваючи зустріч представників фракцій українського парламенту з Єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрьом та Головою Представництва ЄС в Україні Х’югом Мінгареллі, зазначила, що таке безпосереднє спілкування з єврокомісарами дає змогу обговорити найактуальніші питання взаємодії і співпраці.

«Ми дуже раді, що маємо можливість спілкуватися безпосередньо з єврокомісарами і, зокрема, з Єврокомісаром з питань торгівлі ЄС, — сказала вона. — Це дає можливість обговорити законодавчі аспекти питань щодо торгівлі України з Європейським Союзом з нового 2017 року».

На думку О. Сироїд, такі зустрічі «є чудовою нагодою наголосити на необхідності збереження санкцій стосовно Росії, оскільки ці санкції важливі не тільки для того, щоб захистити Україну, допомогти їй, а й для того, щоб засвідчити єдність ЄС та відданість самого Європейського Союзу тим принципам, на яких він заснований».

Заступник Голови Верховної Ради звернула увагу єврокомісарів на те, «наскільки для українського суспільства є очікуваним і знаковим запровадження безвізового режиму». «Український уряд виконав ті умови, які було поставлено, і люди сьогодні очікують безвізового режиму як певного знаку, що Україна і уряд рухаються у правильному напрямку», — наголосила вона.

Під час зустрічі було також обговорено питання експорту лісу-кругляка до країн Європейського Союзу. За словами О. Сироїд, обмеження на експорт було запроваджено у зв’язку з несанкціонованою і необмеженою вирубкою лісів.

«Ми звернули увагу на те, що фактично обмеження на експорт було запроваджено у зв’язку з несанкціонованою, практично брутальною вирубкою лісів в Україні, — сказала вона. — На жаль, на той час ми не мали інструментів моніторингу і не мали іншого способу зберегти той ліс».

Заступник глави парламенту зазначила: «Для того, щоб відновити експорт лісу-кругляка, який, ми розуміємо, є важливий для нашої спільної торгівлі, потрібно знайти способи моніторингу і контролю за відновленням лісів і за їхньою вирубкою».

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

 

 

Заступник Голови Верховної Ради України Оксани Сироїд, Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.