Видатний український поет Максим Рильський повернувся до Сквири. На його честь у цьому містечку на Київщині названо одну з найбільших вулиць. Слова, які винесені у заголовок і належать Рильському, стали епіграфом до свята на честь поета.

На дійство завітали члени Національної спілки письменників України, відомі митці. Онука та правнука письменника Максима та Назара Рильських зустріли за давньою українською традицією — з рушником та короваєм.

У центрі дитячої творчості, де проходили урочистості, сквирчани ділилися спогадами про письменника. Учні ліцею декламували твори, написані Рильським, а поети з Києва читали власні вірші, присвячені Сквирі.

«Я дуже радий, що в цьому місті буде вулиця, названа на честь Максима Тадейовича. З цим містом пов’язано багато подій. Тут народилися його перші неокласичні збірки, тут він знайшов своє перше кохання», — розповідає внук письменника Максим Георгійович Рильський.

«Уклін тобі, зеленокудра Сквиро...» саме такими словами згадував митець місто, в якому провів декілька років свого життя. У своїй творчості він оспівав улюблений край, ту землю, на якій народився і на якій жив. Про Сквиру Рильський згадує в поемах «Чумаки», «Мандрівка в молодість», у віршах «Знову в Сквирі», «Солов’ям України».