Шановні працівники освіти! 

 

Дорогі колеги і друзі!

 

Дозвольте від щирого серця привітати вас із професійним святом і висловити глибоку подяку за вашу самовіддану працю, за ваш талант, за душевну щедрість і безмежну любов до професії. Та насамперед — за те, що навіть в умовах нашого суперечливого сьогодення ви попри всі труднощі сумлінно робите свою справу. Бо гостро усвідомлюєте свою величезну суспільну відповідальність, бо — так велить вам ваше серце.


Натхненна вчительська праця в усі часи була запорукою морального та інтелектуального зростання нації. Тому що головне призначення педагога — навчити людину бути Людиною. І хоч би яких змін зазнавали умови та засоби виховання, хоч би які реформи проводилися, ця висока місія в усі часи залишається незмінною.


Щодня у класах та аудиторіях ви натхненно і послідовно формуєте нову генерацію громадян, передаєте новим поколінням не лише знання, а й наші духовні цінності та традиції.


І те, що українці, попри неймовірні труднощі, обрали твердий курс на демократію, на загальнолюдські цінності — яскраве свідчення того, що освітяни добре робили свою справу. Це ваші учні, яких ви виховали справжніми людьми і патріотами, боронять нині нашу державу від агресора, завзято працюють у тилу.


Напевне, суспільство мало б більш гідно поціновувати вчительську працю. Та для нашої країни сьогодні головним пріоритетом вимушено стали військові потреби. Проте навіть у цих умовах у проекті кошторису на 2017 рік освіта визначена урядом другою за пріоритетністю галуззю.


Нарешті у влади є усвідомлення того, що вчитель є ключовою фігурою перетворень у країні, а тому його праця має гідно оплачуватися. Це додає оптимізму. Ми неодмінно піднімемо престиж українського вчителя на належну висоту. В усякому разі, перші важливі кроки в цьому напрямку вже зроблені.

 

 

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський.