У Львові відбулося засідання підкомітету ПАРЄ з питань довкілля та енергетики. До міста з цієї нагоди завітали представники країн-членів Ради Європи, громадських організацій, міжнародні експерти й інвестори та політики.

«Мене дуже тішить той факт, що бюро ПАРЄ, як і Голова Верховної Ради України, підтримали ідею проведення виїзного засідання підкомітету з навколишнього середовища та енергетики у Львові... ПАРЄ — це важлива платформа, де парламентарії, представники національних парламентів 47 країн збираються і обговорюють питання, які турбують сьогодні всіх у загальноєвропейському контексті», — розповів народний депутат України та очільник профільного підкомітету ПАРЄ Сергій Кіраль.
Серед важливих тем, які обговорювали у Львові, питання зміни клімату та впровадження в життя домовленостей Паризької угоди. Україна підписала й ратифікувала цю угоду і має реалізувати план дій з енергозбереження та запровадження альтернативної енергетики. Оскільки Львів є одним із вітчизняних лідерів у цьому напрямку, не випадково, що ці питання дискутували саме тут. «Звичайно, ми не могли оминути тему твердих побутових відходів. Сміття є одним із чотирьох напрямків, щодо яких Україна взяла на себе зобов’язання в рамках національного плану реалізації Паризької угоди. Тому розв’язання цього питання має не лише загальнодержавне значення, а й міжнародне», — наголосив Сергій Кіраль.
Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, за результатами засідання підготовлено низку заяв, які опісля розглядатимуть на сесії ПАРЄ, що відбудеться у Страсбурзі 10—14 жовтня.

Львів.