Українські військові щодня фіксують обстріли з боку бойовиків по Петровському та Станиці Луганській. І хоча по населеному пункту Золоте (третя ділянка, згадана у цьому документі) гібриди не стріляють, проте поблизу нього чути вибухи. За словами прес-секретаря штабу АТО Івана Ареф’єва, для початку процесу розведення сил необхідно, щоб сім днів була тиша, але поки що «ми її не спостерігаємо». Є ще один нюанс: окупаційні війська мають залишити свої опорні пункти й висоти, де вони закріпилися, у районі Станиці Луганської. Противнику це не вигідно, й він постійно провокує й обстрілює позиції ЗСУ. Так прокоментував ситуацію прес-секретар  штабу АТО.

Кількість ворожих обстрілів на передовій знову почала зростати. За минулу добу (дані на 3.10) проросійські військові формування 48 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил, використовуючи артилерію забороненого калібру, БМП, повідомляє штаб АТО. На донецькому напрямку зафіксовано 12 обстрілів, на маріупольському — 20, на луганському — 16 порушень режиму тиші. Зокрема — шість разів у районі села Кримське Новоайдар-ського району. У результаті удару противника загинув один український боєць.

«Ворог цинічно порушує всі домовленості щодо деескалації конфлікту. Загибель нашого захисника в той час, як на Луганщині створено першу так звану зону безпеки, перекреслює всі надії на дипломатичне розв’язання ситуації. У таких умовах слід зважити всі «за» і «проти» відведення наших військ зі Станиці Луганської, щоб не розв’язати ворогу руки та не створити для терористів ще один стратегічно важливий плацдарм», — таку позицію висловив заступник керівника обладміністрації Юрій Клименко, передає наш власкор у Луганській області Павло Воронцов.

Водночас російсько-терористичні війська на Донбасі проводять демонстративні акції з «підготовки» до виконання рамкової угоди Тристоронньої контактної групи відносно розведення сторін на трьох ділянках. За даними групи «Інформаційний опір», пропагандистська акція пройшла в районі Станиці Луганської, де представники російських і підконтрольних місцевих ЗМІ «знімали картинку» демонстраційного розмінування ділянки місцевості й виведення «військовослужбовців» «11-го сб 2-й омсбр (Луганськ) 2-го АК ЛНР» з однієї із зайнятих позицій.

А в Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ заявляють про перешкоди в роботі з боку бойовиків. «СММ, як і раніше, не може перейти міст у Щасті з боку «ЛНР» — міни та барикади. СММ ОБСЄ може/готова спостерігати, але їй перешкоджають», — сказано в повідомленні прес-служби місії, розміщеному на Фейсбуці.

Зазначається, що СММ також не змогла пройти до підконтрольної уряду Богданівки, оскільки територія не звільнена від мін.