Луганське обласне телебачення сьогодні працює в екстремальних умовах. Інститут азотної промисловості й продуктів органічного синтезу (АППОС), частину приміщення якого орендують телевізійники, заборгував майже 2,3 млн. грн. енергетикам. Тому установі відключили світло. Незважаючи на проблеми, які виникли з мовленням телеканалу «ЛОТ», гендиректор Луганського енергетичного об’єднання Володимир Грицай зазначив, що без оплати заборгованості ЛЕО не має наміру відновлювати електропостачання інституту АППОС, а отже — і телевізійникам.

Але колектив телеканалу не перервав свою роботу. За словами заступника директора по телебаченню «ЛОТ» Сергія Нощенка, програми в ефір виходять завдяки роботі двох генераторів. «Звичайно, важко працювати без світла, але ми зобов’язані виконувати державне замовлення й видавати в ефір 18 годин мовлення. Нині генератори працюють у студії і у відділі новин, тематичні та інші відділи — без світла. Однак колектив розуміє ситуацію, і ми намагаємося людей мотивувати: хтось працює вдома, хтось у студії, хтось на виїзді. У будь-якому разі новини в прямому ефірі й вечірній блок «Наживо» виходять у звичний для глядача час. Це важливо, оскільки наша аудиторія звикла до новин, звикла до вечірньої програми. До того ж ми не можемо залишити людей без інформації про те, що відбувається в області й в Україні», — наголосив Сергій Нощенко.

Заступник директора також повідомив, що сьогодні триває робота з підключення «ЛОТ» до іншої підстанції. За його словами, на це знадобиться тиждень.

Луганська область.