Ми вже повідомляли, що в селі Степангород, що у Володимирецькому районі на Рівненщині, понад півтисячі дітей шкільного віку ще й досі не розпочали навчальний рік. А все тому, що батьки не пустили їх до аварійної школи, оскільки бояться за своїх дітей. Особливо стривожені батьки станом стелі, яку укріпили підпорами тільки після того, як люди вдалися до акції протесту. Степангородці розповідають, що взимку тут холодно: навіть тридцять грубок не дають належної температури, до того ж дверцята на них нещільно зачиняються — чадний газ потрапляє до приміщення. Через тісні класи діти сидять під самою дошкою, що негативно впливає на їхній зір...

Тож батькам увірвався терпець, що їх, як вони сказали, водять за носа, і вони вдалися до акції протесту, бо вважають, що їхні діти заслуговують на навчання у кращих умовах. Щоб привернути увагу влади до цієї проблеми, батьки разом із дітьми навіть перекривали трасу Київ—Ковель поблизу села Городець Володимирецького району. Робили це з відчаю, оскільки вже втомилися попередні три роки оббивати владні пороги в надії, що їх почують і допоможуть розв’язати проблему зі школою.
Як розповіли батьки, свій крок до будівництва нової школи в їхньому селі вони вже зробили. І не один. Зібрали громадою 25 тисяч гривень і викупили стару хату, щоб збільшити земельну ділянку під нову школу, яку влада обіцяє вже три роки. Передали водонапірну башту на баланс сільради, зробили за свої кошти (а це 6 тисяч гривень) технічний паспорт під неї, возили воду на аналіз у Рівне. У ній великий вміст заліза, тож потрібно будувати ще й станцію знезалізнення води. А нині, сподіваючись на обіцянки обласної влади про те, що днями зайде техніка для початку будівництва, навіть облаштували житло для п’ятьох будівельників...
Ось як коментує ситуацію з будівництвом школи у селі Степангород голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який на цій посаді не так давно: «Уже виготовлено проект на будівництво школи у цьому селі, який пройшов експертизу. Відбувся тендер на будівництво — визначили того, хто її зводитиме: це рівненське ТОВ «Стиль-декор». У цьому році на школу в Степангороді виділено 750 тисяч гривень з обласного і стільки ж з районного бюджетів. До холодів будівельники мають закласти фундамент.
Начальник управління капітального будівництва департаменту з питань будівництва і архітектури Рівненської ОДА Світлана Клепач уточнила, що в цьому році буде закладено фундамент лише під одну з чотирьох секцій нової школи у згаданому селі. Будуватимуть її посекційно. Багато залежатиме від фінансування об’єкта. Загалом вартість будівництва нової триповерхової школи у Степангороді — 93 мільйони гривень.