У рамках державних заходів із нагоди 75-х роковин трагедії Бабиного Яру Голова Верховної Ради України Андрій Парубій (на знімку) провів зустріч із Першим заступником Голови Національної Ради — парламенту Австрії Карлгайнцом Копфом.

 

 

Андрій Парубій подякував австрійському колезі за чітку позицію стосовно санкцій проти Російської Федерації, а також за невизнання виборів до Державної думи Росії, що відбулися у Криму.

Він також закликав активізувати регіональну співпрацю між Україною та Австрією. За словами глави українського парламенту, така співпраця «стратегічно важлива для обох народів».

Голова Верховної Ради запросив пана Копфа взяти участь у засіданні форуму щодо регіонального співробітництва «Європа—Карпати», що відбудеться в місті Яремче 25 листопада 2016 року.

Заступник голови Австрійської Національної Ради Карлгайнц Копф у розмові з Андрієм Парубієм засудив порушення територіальної цілісності України. Він вважає: міжнародна спільнота відповідальна за те, щоб вжити всіх заходів для зміни нинішньої ситуації та відновлення повного суверенітету України. «Повага до міжнародного права та прав людини є надзвичайно важлива для Австрії, і потрібні кроки, щоб забезпечити їх дотримання», — зазначив Карлгайнц Копф.

Пан Копф також привітав Андрія Парубія з успіхом у проведенні реформ в Україні і висловив розуміння складностей, які спричинені цим важким процесом. «Австрія неухильно підтримує Україну на шляху її реформ та євроінтеграції», — підсумував австрійський парламентарій.

Прес-служба апарату Верховної Ради.