Колумбійці проголосували за продовження війни. Таким є підсумок референдуму, проведеного 2 жовтня. Планувалося народним волевиявленням закріпити домовленості про мир, досягнуті між урядом та ліворадикальним повстанським угрупованням Революційні збройні сили Колумбії (FARC). 


Як повідомляє AFP, згідно з результатами підрахунку 99,9 відсотка голосів, проти угоди висловилися 50,21 відсотка, за — 49,78. Явка на референдумі була досить низька і становила ледве 37 відсотків. Той випадок, коли піввідсотка вирішують: бути війні чи миру.


Попри результати референдуму, і уряд, і FARC заявили про намір і надалі підтримувати мирний план розвитку. «FARC дуже шкодує, що деструктивні сили розбурхували ненависть та відразу й вплинули на рішення колумбійського народу. Колумбійці, які мріють про мир, можуть розраховувати на нас. Мир переможе», — заявив лідер угруповання Родріго Лондоньо, цитує агентство dpa. Нагадаємо, що збройне протистояння між урядом та FARC тривало в Колумбії понад 52 роки. Конфлікт забрав життя 260 тисяч осіб, майже 45 тисяч вважають зниклими без вісті, приблизно 6,9 мільйона залишились без даху над головою.