Таку інформацію днями в столиці на брифінгу повідомила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе. За її словами, cеред керівництва вищої ланки не пройшли атестацію 26%, середньої ланки — 14%. Комісії рекомендували підвищити в посаді майже 4,5 тисячі поліцейських.
«Штат співробітників Нацполіції загалом по країні становитиме 130 тисяч чоловік, із яких 118 тисяч — поліцейські, інші — цивільні держслужбовці. Зараз на практиці — некомплект. Не вистачає 18 875 поліцейських і 1497 державних службовців. Важливо, щоб ми розуміли, що атестація — це перша хвиля очищення. Я дуже сподіваюся, що конкурси, які ми зараз проводимо, та нові люди, котрі поступово приходитимуть працювати до Нацполіції, впроваджуватимуть не тільки нові підходи, а і чистоту, яка для мене дуже важлива. Нових кандидатів приймають на службу поліцейські комісії. До їх складу, окрім правоохоронців, входять представники місцевих органів влади і громадськості. Така практика передбачена Законом України «Про Національну поліцію» та відомчими нормативними актами і в Україні застосовується вперше. Через декілька місяців у Нацполіції кожен третій буде новим співробітником», — заявила вона.
Глава силового відомства також повідомила, що до кінця року планується укомплектувати патрульну поліцію, покрити міжнародні та національні траси. «Загалом у Києві, Одесі, Запоріжжі, Харкові та Львові буде набрано 1400 осіб. Крім того, у столиці планується створити спеціальний патруль для підтримання громадського порядку», — підсумувала вона.