Учора в Україні стартував призов на строкову службу. Протягом жовтня-листопада виконувати свій громадянський обов’язок вирушать 13 тисяч 908 осіб. Із них 7 тисяч 908 осіб будуть направлені до Збройних Сил, 5 тисяч — до Національної гвардії та ще тисяча — до Державної спеціальної служби транспорту. Загальні витрати на осінній призов становитимуть 41,6 мільйона гривень.
Військовослужбовці строкової служби не будуть направлятися в зону Антитерористичної операції. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко. «Бойовий досвід останніх років показує, що змішана система комплектування Збройних Сил є найбільш оптимальною для України в сучасних умовах. Деякі країни НАТО повертаються до такої системи комплектування у зв’язку з існуючими воєнними загрозами й агресією, яку демонструє Росія.
Строковики не будуть задіяні для виконання завдань у зоні Антитерористичної операції. За якісної підготовки солдатів-строковиків ми створимо відповідний ресурс для поповнення Збройних Сил військовослужбовцями-контрактниками та резервістами», — написав він.