Футбол. Тренер національної збірної України Андрій Шевченко відповів на запитання журналістів під час прес-конференції у перший день тренувального збору перед матчами відбору на ЧС-2018 із командами Туреччини (6 жовтня в гостях) та Косово (9 жовтня на нейтральному полі в Кракові). Побував на тій зустрічі і кореспондент «Голосу України».
Андрій Миколайович подякував усім, хто нещодавно привітав його із 40-м днем народження. А найкращим подарунком для нього могло б стати здобуття шести очок у майбутніх матчах кваліфікації.
— Фактично завершилася епопея з місцем проведення поєдинку з командою Косово, — сказав Шевченко. — Важливо, щоб наші вболівальники могли приїхати до польського Кракова та підтримати команду. То добре, що місце поєдинку неподалік україно-польського кордону. Відтак, нашим прихильникам буде простіше дістатися місця проведення зустрічі.
— Дебют динамівця Циганкова відкладається?
— На жаль, так. Віктор Циганков, який провів кілька матчів в основному складі «Динамо» і відзначився у Лізі чемпіонів, навряд чи зможе нам допомогти у майбутніх зустрічах. У нього виявили ушкодження, тому доведеться викликати до лав національної команди ще когось. Найімовірніше, це буде півоборонець «Зорі» Олександр Караваєв.
— Як збираєтеся грати в Туреччині?
— Основним завданням для нас буде подолання «бар’єра місцевих трибун», бо тамтешні вболівальники відомі особливо темпераментною поведінкою. Тому, щоб здолати надмірне хвилювання, важливо бути сконцентрованими з перших хвилин. Цей матч дуже важливий для нас, але і про гру з Косово не потрібно забувати. Це теж досить серйозний суперник.
— Чи вже вирішили, кому довірите місце в стартовому складі в Туреччині?
— Подивимося на стан кожного. Є у нас новачки, тому важливо, щоб хлопці впоралися з роботою. Тут створено всі умови, щоб відчувати себе комфортно і виявляти найкращі якості.
— Які перспективи команд у нашій групі?
— Я вже казав, що слабких суперників тут немає. Косово — новачок, але недооцінка цієї команди — величезна небезпека...