Щоб підвищити рівень безпеки при користуванні природним газом у побуті, з початку нинішнього року фахівці ПАТ «Рівнегаз» провели планово-технічне обслуговування у помешканнях майже 117 тисяч жителів Рівненщини.

Через виявлені порушення, що становлять загрозу для життя та здоров’я мешканців, вони припинили газопостачання 4176 споживачам.


Як свідчить статистика, основними причинами аварійних ситуацій та нещасних випадків при користуванні блакитним паливом у побуті традиційно залишаються самовільне встановлення й заміна газових приладів та їх використання не за призначенням; нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані димових та вентиляційних каналів. Щодо останнього, то технічний директор «Рівнегазу» Олександр Ганжа застеріг:

«Особливо пильними мають бути користувачі газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи — котлів та водонагрівачів. При несправних димоходах та вентканалах продукти горіння замість того щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні, що може призвести до біди».


Вікторія ЛЕВЧУК, фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Рівнегаз».