Верховний Суд проявив безграмотність, оскарживши судову реформу в Конституційному Суді. Про це під час брифінгу заявила заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд.


«Як юрист-конституціоналіст можу сказати, що за таке безграмотне рішення весь склад Верховного Суду мав би бути звільнений», — сказала вона.


За її словами, йдеться навіть не про повноваження Президента чи парламенту, а про установчу владу українського народу, яку здійснює Верховна Рада, змінюючи Конституцію.


«Якщо високоповажні судді Верховного Суду цього не знають, значить, вони не мають права перебувати на своїх посадах. А якщо Конституційний Суд візьме таке рішення до провадження, це свідчитиме про їхню нефаховість, некомпетентність або корупційну залежність», — зазначила Оксана Сироїд.


У свою чергу народний депутат від фракції «Самопоміч» Олена Сотник заявила, що законопроект стосовно забезпечення реалізації функцій прокуратури покликаний надати Генпрокуратурі контроль над Національним антикорупційним бюро.


«Цим документом пропонується, щоб Генеральний прокурор самостійно визначав спірність корупційних справ, які розглядатимуть чи то в прокуратурі, чи то в Національному антикорупційному бюро», — зазначила парламентарій.