У Херсоні вже шукають нових господарів для комунальних багатоповерхівок, де власники квартир не спромоглися створити свої кондомініуми. Таких «висоток» на обласний центр наразі — близько дев’ятисот. Їх передадуть на обслуговування управляючим компаніям. Насамперед передаватимуть гуртожитки і малоквартирні будинки, чиї мешканці фінансово не подужають утримання нерухомості. 
От тільки жодної з компаній поки що не створили, оскільки не визначилися, хто цим займатиметься. Попередньо цю місію мають покласти на міський департамент ЖКГ, проте затвердити таке рішення на сесії ще повинні депутати Херсонської міськради.
Але головним питанням залишається інше: де набрати для управляючих компаній стільки кваліфікованого та відповідального персоналу, аби він працював краще за ЖЕК? Начальник управління комунального господарства Херсона Віктор Трамбовецький каже, що вихід один: управляючі компанії відбирати за конкурсом, включивши до конкурсної комісії представників незаангажованих громадських організацій і правозахисників. А в умови договорів із такими бізнес-структурами вносити обов’язкові пункти про навчання своїх фахівців.

Херсон.