Буквально за тиждень студенти відділення дизайну Кооперативного торговельно-економічного коледжу і Вищого професійного училища технологій та дизайну перетворили занедбаний дворик Центральної міської бібліотеки Тернополя  на мистецький хол. На стінах — зобразили визначні місця Тернополя, бібліотечні полиці, свої фантазії, а також цитати відомих письменників,... Працювали натхненно: від самого ранку до пізнього вечора. Звісно, пари доведеться відробляти, але перший масштабний проект, який майбутні художники самостійно втілили від задуму до реалізації, того вартий. Офіційне відкриття холу відбулося у рамках фестивалю «Бібліофест», найактивнішим від міської ради вручили грамоти. Та вони не поспішають розлучатися зі своїм творінням. Ярослав Систалюк зізнається, що в нього виникли деякі ідеї, тож, можливо, додасть кілька деталей до свого панно.
«Бібліофест» — унікальний фестиваль. Цього року він відбувся вже вшосте. Гасло фестивалю: «Читаємо. Формат не має значення». У 12 бібліотеках  міста пройшли зустрічі з письменниками, літературні читання, круглі столи, вистави, книжкові шоу та ще багато цікавого, адже  кожна бібліотека має свої оригінальні методи роботи. Скажімо, в бібліотеці «Літературне Тернопілля» відкрилася студія культури татар, а бібліотека по вулиці Богдана Лепкого відтепер носитиме назву «Коронація слова»: тут будуть представлені твори переможців відомого одно-
йменного літературного конкурсу, запрошуватимуть авторів, обговорюватимуть новинки.

Тернопільська область.

 

 

Юні художники — студенти Кооперативного коледжу Ярослав Систалюк, Наталя Далевська, Василина Стахів, Тетяна Юсько, Алла Петровська (зліва направо) задоволені своєю роботою.

Фото автора.