За останню добу (станом на 05.10) бойовики понад 60 разів відкривали вогонь по наших позиціях. За даними прес-центру АТО, найбільше порушень «режиму тиші» — на луганському напрямку. Противник вдавався до збройних провокацій в районі Новоолександрівки, Новозванівки, Трьохізбенки, Станиці Луганської та Попасної. Там окупанти застосовували стрілецьку зброю, кулемети, гранатомети та міномети. На донецькому напрямку терористи вели вогонь в районі Авдіївки, Новгородського, Кам’янки та Зайцевого. Неспокійно було і на маріупольському напрямку. Там ворог застосував міномети, протитанкові ракетні комплекси та БМП.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — луганський напрямок):
«Обстріли тривають. Орки в темряві підходять до наших позицій і луплять зі стрілецької зброї, гранатометів. Доводиться відкривати вогонь у відповідь. Учора вночі вдалося відігнати ворожу диверсійну групу світловою ракетою. Бій вони розпочати побоялися, адже вчасно їх помітили. То вони до ранку вели хаотичний обстріл із гранатометів та кулеметів. Ситуація нині стабілізувалася. На щастя, всі хлопці в підрозділі живі й здорові. Ніч була неспокійна, хлопці виснажені фізично. Про припинення вогню нині не йдеться. Ворожі бліндажі розташовані на відстані понад кілометр. Противник постійно укріплюється та намагається підходити ближче. Постійно чуємо, як пересувається їхня важка техніка. Відкривати вогонь нам заборонено, тому лише спостерігаємо і доповідаємо начальству»...
Як повідомили в ГУР Міноборони, на тимчасово окупованих територіях Донбасу противник намагається затягнути реалізацію рамкової угоди про розведення сил на трьох ділянках. «У Петрівському відведення сил не зафіксовано. Підрозділи 1-го мотострілецького батальйону 1-ї окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ залишаються на своїх позиціях. У Станиці Луганській помічено факти перешкоджання діяльності спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з перевірки виконання угоди. Передові підрозділи 11-го стрілецького батальйону 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ залишаються на позиціях в районі мосту поблизу р. Сіверський Донець, — зазначили в прес-службі силового відомства.