Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч із представниками аграрної галузі (на знімку), під час якої обговорювали питання продовження дії мораторію на продаж землі. Очільник парламенту висловився за необхідність ухвалення «дорожньої карти» законопроектів щодо регулювання цієї сфери. «Мораторій необхідно продовжити, — сказав він. — Водночас, варто ухвалити законодавчі акти, які б регулювали цю сферу».

Андрій Парубій поінформував про впровадження «єдиного аграрного дня у парламенті для системного розгляду необхідних питань у цій сфері». Політичне позиціонування проблем не сприятиме їхньому розв’язанню, — наголосив він, — допоможуть тільки системні рішення».

Глава парламенту запросив учасників зустрічі взяти участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Окрім народних депутатів, на цьому зібранні також були представники уряду. Фахівці мали детально проговорити проблемні питання та вийти на конкретний результат. А. Парубій висловив переконання, що «є всі шанси вийти найближчим часом на системне рішення».

За словами Андрія Парубія, «нині триває дискусія на рівні голів фракцій з тим, аби вийти на одну системну узгоджену позицію, яка враховуватиме і продовження мораторію, і формування переліку законодавчих актів, які необхідно ухвалити Верховній Раді для упорядкування ринку землі». «Упевнений, за позиціями, які передбачають не політичні спекуляції, а ґрунтовний підхід, ми вийдемо на системний документ з приводу продовження мораторію», — підсумував Голова Верховної Ради.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.