Майже 300 біженців з Афганістану, Пакистану та Іраку зі столиці Сербії вирушили до угорського кордону з від руки написаними плакатами «Ми люди, а не тварини», «Відкрийте кордони в Європу».

 Сербське інформаційне агентство ТАНЮГ повідомило, що перед цим мігранти провели в Белграді акцію протесту проти поганих умов у центрах для тимчасового утримання, де вони живуть у наметах. У похід уздовж ріки Сава вирушили тільки молоді чоловіки, які мають намір стояти біля сербсько-угорського кордону доти, доки він не буде відкритий для проходу вглиб Європи. Адже біженці очікували, що це станеться після угорського референдуму.
Як заявив журналістам державний секретар міністерства праці й соціальної політики Сербії Ненад Іванішевич, у країні нині перебуває від семи до десяти тисяч мігрантів. Усі вони сподіваються потрапити через Угорщину до Західної Європи. За словами держсекретаря міністерства, Сербія не змінюватиме існуючу політику стосовно біженців і продовжить надавати необхідну допомогу «людям, які зазнають біди».
Сербські ЗМІ зазначають, що влада країни не збирається відгороджуватися колючим дротом від сусідньої Болгарії, а лише посилить прикордонні патрулі на сербсько-болгарському кордоні. До речі, Белград запропонував Софії свою допомогу в патрулюванні на турецько-болгарському кордоні, але болгарська влада відмовилися від неї.