Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 11 березня.

«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 1:1. Голи: Швайнштайгер, 54, Подольський, 57. Перший матч — 2:0.

«Баварія»: Нойєр, Лам, Гаві Мартінес, Данте, Алаба, Швайнштайгер, Алькантара, Роббен, Гьотце (Кроос, 60), Рібері (Мюллер, 85), Манджукич. Тренер — Госеп Гвардіола.

«Арсенал»: Фабіанський, Санья, Мертезакер, Косельні, Вермален, Артета (Гнабрі, 77), Окслейд-Чемберлен (Фламіні, 84), Касорла, Езіл (Росицький, 46), Подольський, Жиру. Тренер — Арсен Венгер.

На 92-й хвилині Мюллер не реалізував пенальті (воротар).

Мюнхен. Стадіон «Альянц Арена». 68 000 глядачів.

Другий рік поспіль «Баварія» на стадії 1/8 фіналу долає лондонський «Арсенал». Причому мюнхенцям знову не вдалося обіграти англійський клуб на своєму полі. Минулого сезону «каноніри» перемогли на «Альянц Арені», а зараз вони змогли домогтися нічийного результату.

Команда Госепа Гвардіоли протягом матчу не давала засумніватися у своїй перевазі. Граючи впівсили, мюнхенці повністю контролювали хід поєдинку. Було видно: якщо події розвиватимуться не за їхнім планом, то вони будь-якої миті здатні додати, а коли «Баварія» грає на повну потужність, жодна команда світу не може встояти під її тиском.

«Арсенал», якщо відверто, зіграв слабко. Йому вдалося уникнути поразки лише завдяки помилці арбітрів. Загалом рівень суддівства не відповідав статусу матчу. Дуже багато неоднозначних рішень приймав рефері з Норвегії Свейн Моен. Наприклад, в епізоді з голом Лукаса Подольського арбітри пропустили порушення правил на Ламі з боку німецького футболіста «Арсеналу». Так, і пенальті, призначений у ворота лондонців уже в компенсований час, не був однозначним. Щоправда, реалізувати одинадцятиметровий і принести своїй команді перемогу Томас Мюллер не зміг.

У «Баварії» в цьому матчі забитим м’ячем відзначився Бастіан Швайнштайгер. Причому суперники обмінялися голами протягом хвилини. Мюнхенці абсолютно закономірно пройшли до наступного раунду. Натомість «Арсенал» тепер може зосередитися на вирішенні своїх завдань на внутрішній арені.

«Атлетико» (Іспанія, Мадрид) — «Мілан» (Італія). 4:1. Голи: Дієго Коста, 3, 85, Кака, 27, Туран, 41, Рауль Гарсія, 71. Перший матч — 1:0.

«Атлетико»: Куртуа, Гуанфран, Міранда, Годін, Філіпе Луїс, Коке (Дієго, 81), Маріо Суарес, Габі, Туран (Крістіан Родрігес, 78), Рауль Гарсія (Соса, 72), Дієго Коста. Тренер — Дієго Сімеоне.

«Мілан»: Абб’яті, Абате, Рамі, Бонера, Емануельсон, де Йонг (Мунтарі, 79), Ессьєн (Паццині, 69), Таарабт (Робіньо, 46), Полі, Кака, Балотеллі. Тренер — Кларенс Зеєдорф.

Мадрид. Стадіон «Вісенте Кальдерон». 50 000 глядачів. 

Підтверджуючи, що в Італії їхня перемога не була випадковою, мадридці впевнено розібралися з «Міланом» і вдома. Важко зрозуміти, за рахунок чого гості планували відігратися в Мадриді, оскільки поступалися за всіма параметрами. А пропустили вже на третій хвилині зустрічі.

Потім «Атлетико» трохи розслабився й дозволив супернику зрівняти рахунок, але вже перед перервою знову вийшов уперед, щоб більше не віддавати контроль над матчем. У другому таймі «Мілан» нічого зробити не міг — не тривожив Куртуа, оскільки атакувальна ланка була відрізана від решти команди.

А мадридці продовжували спокійно шукати свої шанси і знаходили їх, хоч і не відрізнялися особливим азартом, тиском або гостротою. Рауль Гарсія збільшив відрив господарів. Зрештою, під завісу зустрічі рахунок розгромним зробив Дієго Коста, поставивши яскраву крапку у грі з безпомічним «Міланом».

«Атлетико» продовжує чемпіонські перегони в Примері. Попри періодичні втрати очок, лише на три бали він відстає від лідера — «Реала» — і вже випереджає «Барселону». Натомість «Мілан» чіпляється за зону єврокубків. Однак, схоже, і повз неї пролітає — команда Кларенса Зеєдорфа перебуває лише на десятому місці в Серії А.

У мадридців добрий настрій.

Бастіан Швайнштайгер (на задньому плані) відкрив рахунок у мюнхенському матчі.

Фото www.uefa.com.