Федерація легкої атлетики області присвятила календар «Легкоатлетична слава Кіровоградщини» досягненням переможців всеукраїнських і міжнародних змагань та їхнім тренерам.

Останніми роками спортсмени радують своїми здобутками. Якщо ще кілька років тому кіровоградці розташовувалися в середині командних турнірних таблиць, то нині і юнацька, і доросла збірні все ближче до першої десятки. Непогані результати демонстрували представники області і в особистій першості. Вони мають у своєму активі золоті та срібні медалі чемпіонатів України та Європи. Тож насправді є чим пишатися.

За словами президента федерації Геннадія Заболотного, календар створено для того, щоб популяризувати заняття спортом серед населення. Видання накладом тисяча примірників розповсюджуватимуть в школах і вузах, зокрема в тих, де навчалися чи навчаються чемпіони, серед самих спортсменів, їхніх друзів і родичів.

Під час презентації календаря представники федерації обговорили питання розвитку спорту в регіоні. Йшлося і про реконструкцію стадіону «Зірка», де мають знову з’явитися бігові доріжки. Планують у регіоні збудувати і льодовий палац, не менш потрібен критий манеж, адже існуючий давно не забезпечує потреби всіх бажаючих займатися фізкультурою і спортом.

Кіровоград.

Свої автографи на календарі залишили майстер спорту, чемпіон України, фіналіст чемпіонату Європи серед молоді зі стрибків у висоту Дмитро Яковенко, кандидат у майстри спорту, призер чемпіонату України з бігу з перешкодами Вікторія Маруценко, президент федерації Геннадій Заболотний і головний тренер області з легкої атлетики Володимир Абраменко.

 

Фото автора.