Ані дня без медалей

Плавання. Дубай (ОАЕ). Тут завершився 5-й етап Кубка світу. Другого дня змагань українка Дарина Зевіна виборола ще дві нагороди.
На дистанції 100 метрів на спині киянка показала результат 56,091. Вона на 0,35 секунди відстала від олімпійської чемпіонки Ріо-2016 Катінки Госсу з Угорщини, яка виграла заплив.
А 400 м вільним стилем Дарина подолала за 4.08,50. Тут вона здобула «бронзу». Перемогла Госсу, а плавчиня з Китаю Фанг І фінішувала другою.
Варто нагадати, що першого дня Дарина Зевіна виборола «золото» на дистанції 200 м на спині і «срібло» на 50-метрівці цим самим стилем.

«Кременчук» вийшов в одноосібні лідери

Хокей. Регулярний чемпіонат УХЛ. Матч 8-го туру. 5 жовтня. «Кременчук» — «Білий Барс» (Біла Церква). 5:2 (3:1, 0:0, 2:1).
«Кременчук» — 16 очок, «Кривбас» (Кривий Ріг), «Дженералз» (Київ) — по 14, «Донбас» (Донецьк) — 13, «Витязь» (Харків), «Білий Барс» — по 3.

Рух транспорту частково обмежать

Легка атлетика. 8—9 жовтня в столиці України відбудеться свято прихильників бігу. Зокрема, Київський марафон (Wіzz Aіr Kyіv Cіty Marathon 2016), у якому участь візьмуть спортсмени з понад 40 країн. За традицією, рух транспорту під час масового забігу буде частково обмежено для гарантії безпеки учасників заходів.
Як повідомили організатори Wіzz Aіr Kyіv Cіty Marathon 2016 у Facebook (відбудеться у неділю), буде перекрито Хрещатик і прилеглі до нього вулиці.

«Полювання» на президента ФІФА триває

Футбол. Президент ФІФА Джанні Інфантіно виявився об’єктом нового розслідування комітету з етики очолюваної ним організації. Як повідомляє норвезьке видання Josіmar.no, причиною перевірки стали кредити 2015 року від УЄФА, де швейцарець тоді працював, на користь Федерації футболу Словенії.
Розмір угоди становив 4 мільйони євро, 3,6 з яких пішли на придбання акцій букмекерської контори Sportna loterіja. Це прямо суперечить нормам кодексу етики ФІФА.
Цікаво, що відповідальність за той кредит взяли на себе тодішній президент УЄФА Мішель Платіні, Джанні Інфантіно, котрий працював генеральним секретарем, віце-президент Маріо Лефкарітіс, фінансовий директор Йозеф Колер і заступник генсека Теодор Теодорідіс. А такими операціями має завідувати фінансовий відділ.
2015 року Федерацією футболу Словенії керував Александер Чеферін, якого нещодавно обрали новим президентом УЄФА. Раніше, як відомо, проти Інфантіно вже велося розслідування через підозру в розтраті грошей, але тоді його визнали невинним.

Поєдинок реальний...

Бокс. Промоутер чемпіона світу за версією ІBF у суперважкій вазі Ентоні Джошуа (17-0, 17 КО) Едді Гірн не виключає варіанта проведення бою з екс-чемпіоном світу Володимиром Кличком (64-4, 54 КО) у грудні нинішнього року, повідомляє Assocіatіon Sport:
«Сподіваюся, що обидва спортсмени налаштовані провести наступний бій один з одним. Треба подолати ще багато перешкод, але ми щодня йдемо до наміченої мети, і, думаю, тепер уже обидві сторони справді чекають, що це відбудеться.
Чи можемо ми призначити дату на грудень? Я б волів, щоб у нас було трохи більше часу, але перший місяць зими — це можливо. Володимир Кличко проти Ентоні Джошуа — найімовірніший сценарій на сьогодні».
Напередодні промоутер Кличка Бернд Бенте заявив, що Володимира більше не цікавить реванш проти Ф’юрі, якому, мабуть, необхідно серйозно лікуватися у психіатра.