Наша газета відстежувала тему початку нового навчального року в селі Степангород, що у Володимирецькому районі на Рівненщині. Адже батьки до 6 жовтня не пускали дітей в стару аварійну школу (щоб продовжити їй «життя», стелі укріпили підпорами). У такий спосіб, а ще блокуванням траси Київ—Ковель поблизу села Городець Володимирецького району батьки та громада Степангорода намагалися привернути увагу влади до необхідності розв’язати проблему з будівництвом нової школи у селі, де щороку набирається три перші класи, а загалом понад півтисячі дітей шкільного віку.

На початку цього тижня на будівельний майданчик під нову школу у селі Степангород заїхала техніка підрядників (тендер на будівництво виграло рівненське ТОВ «Стиль-декор»). Нині риють котлован під одну з чотирьох секцій нової школи. Вона буде триповерхова, її кошторисна вартість — 93 мільйони гривень.
До честі громади Степангорода, яка тут згуртована, вони підготували житло для будівельників, виділили кухарку, яка готує для них страви. І загалом, люди готові допомагати будівельникам усім, чим можуть, щоб будівництво просувалося якомога швидше.
Побачивши, що крига таки скресла, 6 жовтня частина дітей пішла на навчання поки що до старої школи, а 7 жовтня на уроки прийдуть усі учні, пообіцяли батьки, які теж зацікавлені в тому, щоб діти здобували освіту. Але в належних умовах. Вони сподіваються, що новий об’єкт не стане довгобудом, а на спорудження школи у Степангороді виділятимуться кошти, від чого залежатимуть темпи будівництва.

Рівне.