Така назву дістав Київський міжнародний економічний форум, що розпочав учора свою роботу в столиці. Як зазначалося під час відкриття, тематику форуму максимально наблизили до практики залучення в країну інвестицій задля участі в глобальних процесах четвертої промислової революції, яка стала лейтмотивом цьогорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Тим часом Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття форуму зазначив: «Належне врядування, якісний діалог з бізнесом, створення нормальних умов для розвитку української економіки дасть можливість забезпечити український прорив. Ми не маємо копіювати Сінгапур, ми не маємо бути лісопилкою. Ми маємо бути країною, яка на 100% використовує свої власні ресурси і можливості. І я переконаний у тому, що за 3—5 років ми будемо успішними».
Прем’єр-міністр також наголосив, що Україна має неперевершені можливості для досягнення успіху, але за цим стоїть серйозна праця та, можливо, непопулярні кроки, зокрема у сферах антикорупційної політики, створенні системи правосуддя, яка викликає довіру, здійсненні заходів, що дадуть змогу бізнесу «відчувати себе вільно та не служити насильницькому апарату влади». Професійні інструменти державного управління мають слугувати кожному українському підприємцю, зауважив Володимир Гройсман.
Загалом у форумі беруть участь приблизно тисяча гостей, серед яких українські та закордонні бізнесмени, представники українського політикуму та громадянського суспільства, успішні реформатори з інших країн, визначні економісти, посли та науковці. А два дні роботи мають присвятити обговоренню викликів і можливостей економіки XXІ століття та місцю України на економічній мапі та її промисловому потенціалу. В панельних дискусіях ітиметься про досвід боротьби з корупцією та стратегію розвитку банківської системи України. Велику увагу мають приділити альтернативній енергетиці тощо. Ну і, звісно ж, ітиметься про міжнародне співробітництво: Україна—Європа та Україна—Азія, також обговорюватиметься тема «Україна: час для нових інвестицій» тощо.
Водночас цьогорічний форум дещо змінив свій формат, тому, як зазначають організатори, особлива увага приділятиметься зустрічам, під час яких кожен учасник матиме можливість познайомитися з потенційними бізнес-партнерами та досягти домовленостей про подальшу співпрацю.

ДОВІДКОВО

Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ) — постійно діючий міжнародний майданчик, де експерти разом із представниками міжнародного бізнесу та влади шукають відповіді на основні питання, що стоять перед українською економікою на шляху її розвитку, визначають стратегії імплементації кращого світового досвіду, а також будують нові партнерські відносини для міжнародної торгівлі та глобальних інвестицій.

 

 

Народний депутат України Віктор  Галасюк,  Перший віце-прем'єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Фото з Урядового порталу.