Парламент Болгарії після бурхливих дискусій ухвалив закон, згідно з яким забороняється носити на території всіх офіційних об’єктів, де надаються управлінські, освітні чи соціальні послуги, одяг, що закриває обличчя. 

Проти прийняття цього акта найбільше виступали депутати від політичного Руху за права й свободи (ДПС), яке захищає інтереси турецької меншини і мусульман, котрі живуть у країні. Вони заявили, що не братимуть участі у цьому неподобстві, й перед голосуванням залишили зал засідань.
Але в керуючій партії ГЄРБ, яку підтримали націоналісти, котрі виступають проти всього турецького, а отже — і мусульманського, вистачило голосів, щоб ухвалити цей закон. Таким чином, Болгарія стала третьою країною в ЄС, після Франції і Бельгії, яка заборонила носіння хіджабу в громадських місцях. Удома й у мечетях це робити дозволяється, але якщо жінка вийде із закритим обличчям в парк чи магазин, то на неї чекає покарання у вигляді штрафу від 200 до 1,5 тисячі левів (приблизно від 100 до 760 євро). У разі повторного порушення сума збільшується вдвічі.
Турки становлять близько 13% від усього населення Болгарії. Крім того, іслам сповідують так звані помаки. Це — болгари, предки яких за часів турецького ярма прийняли цю релігію. У Болгарії є села, мешканці яких ходять винятково в мечеті й дотримуються усіх мусульманських канонів.