Народні депутати України Ірина Суслова, Олексій Гончаренко, Дмитро Лубінець, Роберт Горват на брифінгу у Верховній Раді закликали колег по парламенту долучитися до кампанії зі звільнення з російської в’язниці українських заручників, яких утримують на території Російської Федерації.


«Кількість політв’язнів Кремля щодня зростає, — заявила Ірина Суслова. — До списку українців, взятих у заручники режимом Путіна, щодня додаються нові й нові прізвища. За офіційними даними, на території РФ у тюрмах перебувають 23 політв’язні з України. Це лише офіційні цифри. Реальні — значно більші. Деякі імена стають відомі тільки тепер. Зокрема, про ув’язнення у 2014 році в Криму Валентина Вигівського стало відомо нещодавно. Його справа проходила під грифом «цілком таємно». Його звинувачено у шпигунстві та засуджено до 11 років перебування у тюрмі».


Народні депутати також закликали Міністерство закордонних справ, Міністерство юстиції України, міжнародних партнерів України, депутатів Європарламенту зробити усе можливе для найшвидшого проведення екстрадиції Валентина Вигівського та інших заручників і повернення їх на Батьківщину.