У НАПН підбили підсумки конкурсу педагогічних робіт «РАЗОМ! Партнерство навчальних, культурно-освітніх закладів, соціальних служб та родин» і нагородили його лауреатів.


«Дитина в наш час формується у значно більшому інформаційному середовищі, —зазначив президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень. — І в цьому, безумовно, є свої позитивні сторони. Але не треба забувати про мінуси. Ми маємо створити соціальне середовище для більш комфортних умов адаптації дитини». Саме на це й були спрямовані подані на конкурс проекти. Їх автори поділилися власним досвідом запровадження «педагогіки серця».


Президент НАПН наголосив, що від простого вчителя залежить не лише успіх освітньої реформи, а й майбутнє нашої держави. Тому дуже важливо підвищити соціальний статус педагога.
Василь Кремень подякував за участь в організації конкурсу фахівцям Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН та регіональним оргкомітетам. Медаллю ім. Ушинського було нагороджено директора Луганського інституту післядипломної педагогічної освіти Ірину Цимбал.


Лауреатів конкурсу визначали у чотирьох номінаціях. За його результатами саме Луганщина отримала найбільшу кількість відзнак. Так, диплом першого ступеня в номінації «Змінюємо, розвиваємо взаємодію навчального закладу, родини, громади» отримав авторський колектив під керівництвом Галини Меніної — директора Троїцької гімназії Троїцького району області.