Успішно завершився катерний похід курсантів факультету Військово-Морських сил Одеської морської академії до Румунії та Болгарії. Майже 40 курсантів, вийшовши в море на катерах «Сміла» і «Сокаль», протягом мало не двох тижнів удосконалювали навички, що їх раніше набули під час занять із застосуванням тренажерних комплексів. Основною метою цього заходу було набуття досвіду під час морської практики та демонстрація військово-морського прапора України в іноземних портах — Варна (Болгарія) і Констанца (Румунія).


— Цей похід, організований після тривалої перерви, свідчить про нові підходи до навчання та підготовки майбутніх морських офіцерів, — заявив командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко під час церемонії зустрічі катерів. — У нас ще в часи базування ВМС у Криму були певні труднощі з організації та проведення подібної морської практики курсантів, і ось, нарешті, похід із заходом до портів іноземних держав відбувся вперше за останні сім років і вперше з моменту виходу національних ВМС із території тимчасово окупованих АРК і міста Севастополя. За його словами, для курсантів було дуже важливо перевірити себе безпосередньо в морі.

Майбутні флотські офіцери ознайомилися з навчальним процесом і навчально-матеріальною базою військово-морських академій ВМС Румунії та ВМС Болгарії, провели з іноземними колегами практичні заняття й тренування.

Одеса.