Кваліфікаційна група І до ЧС-2018 після першого туру мала просто унікальний вигляд: усі шість команд мали в активі по очку. Розміщення сил у цій компанії досить рівне: принаймні, шанси чотирьох команд на вихід до фінальної стадії фахівці розцінюють майже однаково. До речі, цей квартет і зустрічався між собою в стартовому турі.


Нічийні підсумки протистоянь — зайве підтвердження сказаному. Другий ігровий день подарував нам тільки один матч між претендентами на лідерство: якщо хорватам випала зустріч із, м’яко кажучи, скромним Косово, то туркам довелося приймати в себе українців. Невдоволених. Адже якщо для «вовків» мир на Балканах був скоріше успіхом (адже гол Гакана Чалганоглу врятував їх від поразки), то для «жовто-синіх» нічия з Ісландією — невдача. Євген Коноплянка зобов’язаний був приносити українцям перемогу, але не реалізував пенальті.


Тому з неабияким інтересом очікувався поєдинок у Коньї. Але там рефері зафіксував чергову нічию. І важко сказати, кому саме вона вигідна. Андрій Шевченко перед матчем у Туреччині заявляв, що паритет його команду цілком улаштує, тому вважатимемо, що користь цей мир приніс нашим.


З другого боку, це не добута гостями нічия, а втрачена більше, ніж у першому поєдинку, перемога. Адже в середині першого тайму Україна вела в рахунку 2:0. А головним «винуватцем» такого успішного початку був Артем Кравець (на знімку вгорі), котрий спочатку заробив пенальті, який реалізував Андрія Ярмоленко (на знімку в центрі), а потім і сам ефектно вразив ворота Волкана Бабаджана.

 

 


Але потім турецький голкіпер уже не хотів пропускати третій м’яч, а його партнери стали діяти агресивніше. У сукупності це принесло бажані для господарів плоди. На доданій до першого тайму хвилині Озан Туфан скоротив розрив, а після перерви, витримавши шквал українських атак, господарі відновили рівновагу. А потім Чалганоглу реалізував зароблений Джейком Тосуном пенальті. Підсумок — нічия на тлі справжнього бою.


***


— У першому таймі хлопці грали дуже добре, був хороший футбол, — сказав після зустрічі Андрій Шевченко. — Ми майже нічого не дали створити досить сильному супернику. У нас було багато моментів, але, на жаль, пропустили гол за хвилину до свистка на перерву.


Завершення другого тайму нам не вдалося. В останні десять хвилин хлопці просто втомилися. Ми зробили заміни, але турки дуже добре сконцентрувалися саме в кінці зустрічі.


Однак, якби ми не пропустили перший м’яч, то турки, можливо, і повісили б носа. Я задоволений грою команди, але результатом — не зовсім. У нашому виконанні деякі епізоди були дуже хороші, але були і невдалі відрізки.


Дай Бог, щоб усі забивали у нас. Я радий за Артема Кравця. Він — молодець, вийшов і відпрацював дуже корисно. Це стосується не тільки забитого м’яча, а й тих дій, які він виконав. Як і вся команда.
Думаю, взяти очко на виїзді тут, якщо не брати до уваги, що ми перемагали у два голи, то це цілком хороший результат. У нашій групі попереду ще чимало сюрпризів...


***


На переповненому стадіоні, природно, гаряче вболівали за своїх. Але і гості мали певну підтримку — 300 прихильників. І серед них — три десятки кримських татар. Україна — єдина і неподільна!

 

Величезну роботу виконав Едуард Соболь.


Фото Євгена КРАВСА (з Коньї, спеціально для «Голосу України»).