У наметах на Трухановому острові гостей вже не розселятимуть

 

Після того як столиці надали право проводити «Євробачення-2017», влада терміново почала доводити до ладу незакінчені інфраструктурні проекти. Тепер у швидкому темпі добудовують автодорогу від проспекту Лобановського до міжнародного аеропорту «Київ» у Жулянах, ремонтують ділянку Великої окружної дороги, що провокує щоденні затори. За словами заступника глави Київської міськдержадміністрації Ганни Старостенко, основними пріоритетами в підготовці саме і є дороги, нові туристичні маршрути та гарантування безпеки. Тому взялися саме за ці напрямки. Зараз прискорять процес установлення відеоспостереження на вулицях міста. «У міста є досвід проведення й пісенного конкурсу, і європейського футбольного чемпіонату, після яких уже не існує проблем із розміщенням у готелях, прийомом великої кількості туристів в аеропортах», — каже Ганна Вікторівна.


Днями чиновники остаточно визначили: масові заходи проведуть у Міжнародному виставковому центрі на лівому березі. Тут розмістять основну сцену та прес-центр. Цю локацію схвалили й європейські організатори конкурсу, які приїжджали нещодавно в столицю. Євроклуб для туристів цілком поміститься в бізнес — центрі «Парковий» (біля Маріїнського парку).


Євросело, де гості міста зможуть гуляти та розважатися, як це відбувалося під час футбольного чемпіонату в 2012 році, хочуть організувати на Хрещатику таким чином, щоб зона веселощів не торкалася Майдана Незалежності, вулиці Інститутської й Грушевського — всі місця трагічних подій Революції Гідності. Тому, найімовірніше, майданчик із екранами для трансляції концертів змістять убік ЦУМа, в якому на той час завершиться реконструкція, і Бесарабки. Святкові заходи намітили в «Мистецькому Арсеналі», колонному залі міськдержадміністрації та на Софіївській площі, не зазіхаючи на територію заповідника. Організатори, щоправда, забули про такі прекрасні місця, як Поштова площа та набережна, де цілком можна було б організувати багато заходів.


За повідомленням директора департаменту транспортної інфраструктури міської адміністрації Сергія Майзеля, багато роботи із благоустрою треба провести на Лівобережній площі, де неподалік розташований Міжнародний виставковий центр. Крім капітального ремонту дорожнього покриття й тротуарів, наміченого на квітень наступного року, а також вуличного освітлення та клумб, там доведеться прикрити величезними панно недобудовані висотки. На початку травня також почнуть прикрашати святковою ілюмінацією Броварське шосе, Русанівську набережну, міст Метро. Влада Києва, на відміну від 2005 і 2012 років, поки що не обговорювала ніяких варіантів розміщення туристів у наметах на Трухановому острові. У місті працює 265 готелів, різних цінових категорій, а також міні-готелі й хостели, які, як уважають у міськдержадміністрації, зможуть прийняти всіх бажаючих. Але, можливо, навесні наступного року все-таки доведетьсяе повернутися до питання створення наметового містечка.