Шановні друзі!

Щиро вітаю вас із професійним святом. Велика родина українських юристів щодня віддано і високопрофесійно працює на користь держави та суспільства. Саме ви — законотворці — створюєте закони для покращення життя країни, саме ви — правоохоронці — оберігаєте законність, саме ви — адвокати і правозахисники — дбаєте про захист прав громадян.


Ваша кваліфікована професійна діяльність зміцнює фундамент безпеки держави і гідного життя наших громадян.


У цей день моя особлива вдячність адвокатам і правозахисникам, які надають юридичний захист українським патріотам, котрі перебувають у московському терористичному полоні. Правова підтримка наших громадян у російських тюрмах та на окупованих Росією територіях, безперечно, стане безпрецедентною сторінкою в історії світової юриспруденції. Агресор зневажив міжнародне право та окупував Крим. Путінська Росія нехтує правами українських громадян, захоплюючи їх у полон, як журналіста Романа Сущенка, забороняючи орган самоорганізації кримськотатарського народу Меджліс, знищуючи українські школи, бібліотеки та навіть храми Української Православної Церкви Київського Патріархату. Але впевнений: у недалекому майбутньому українські юристи у міжнародних судах відновлять справедливість і міжнародні злочинці сповна розплатяться за свої злочини.


Дорогі українські юристи, бажаю вам міцного здоров’я, професійної досконалості, миру і добробуту вашим родинам.


Нехай ваша благородна праця розвиває і утверджує справедливість та законність як непорушну норму життя для нас, наших дітей і всіх майбутніх поколінь українців!
Arma potentіus aequum!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.